Recept za najbolju Alfredo pastu koju ćete jesti! Toliko je kremasta i lagana da nećete moći da stanete!
Alfredo pasta, Foto: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Profimedia

ukusna

Recept za najbolju Alfredo pastu koju ćete jesti! Toliko je kremasta i lagana da nećete moći da stanete!

Alfredo pasta sa piletinom je pravo kremasto zadovoljstvo, najbolje jelo za udoban dan kod kuće.

Objavljeno:

Sastojci:

250 g testenine

450 pilećeg filea

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

2 kašike ulja

8 kašika putera

2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana

240 ml pavlake za kuvanje

100 g rendanog parmezana

1/4 kašičice sveže rendanog muskatnog oraščića

iseckani listovi svežeg peršuna, za serviranje

Recept za najbolju pileću alfredo pastu:

Kako biste napravili ovu pastu skuvajte testeninu, ocedite je i sačuvajte vodu od kuvanja. Prokuvajte veliki lonac slane vode. Dodajte pastu i kuvajte do al dente, 8 do 10 minuta. Odvojite 100 ml vode od kuvanja testenine, a zatim je ocedite. Osušite piletinu i začinite solju i biberom. U međuvremenu, osušite obe strane pilećih prsa papirnim ubrusima. Začinite solju i biberom.

Alfredo pasta, Pasta, Testenina
foto: Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia

Zagrejte ulje na jakoj temperaturi u tiganju, 2 do 3 minuta. Dodajte piletinu i pržite 5 do 7 minuta. Zatim okrenite filete i dodajte kašiku putera, pa pržite još 5 do 7 minuta. Naseckajte je i pokrijte aluminijumskom folijom, da ostane topla.

Pročitajte jošPastePasta sa šampinjonima i prazilukom u belom vinu

Otopite ostatak putera i prodinstajte beli luk. Dodajte preostalih 7 kašika putera u isti tiganj na srednju vatru, dok se ne istopi. Dodajte beli luk i dinstajte dok ne zamiriše, 30 sekundi do 1 minuta. Zatim napravite sos tako što ćete da umutite pavlaku za kuvanje, parmezan, muskatni oraščić, preostali so i biber. Krčkajte 3 do 4 minuta. Ako je sos previše gust, dodajte malo vode od kuvanja testenine, nekoliko kašika odjednom, da se razblaži.

Dodajte oceđenu testeninu u sos, ubacite iseckanu piletinu i sve rasporedite u tanjire. Ukrasite peršunom i parmezanom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i originalnu italijansku pesto pastu.

Bonus video:

01:59

NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.